John's Week CD/VINYL/DVDMogwai - Every Country's Sun

Marillion


TIP!

Het opent met het nieuwste album F.E.A.R. integraal live, dan oudere nummers in een alternatieve setting. Een registratie van drie avonden Royal Albert Hall. Een perfect geluid, boeiende filmbeelden en bovenal een band van grote klasse die er zin in heeft. Wat wil je nog meer?

Mogwai - Every Country's Sun

Chris Squire

Fish Out Of Water (1975/2018)

TIP!

Ik heb het enige soloalbum van Chris Squire destijds goed gevonden maar niet als een absoluut meesterwerk beschouwd. Bij deze uitgebreide heruitgave wordt het wel zo beoordeeld. Terecht of niet, door het overlijden van hem is het extra speciaal.

Mogwai - Every Country's Sun

A Perfect Circle


TIP!

Lang niets gehoord van Maynard James Keenan. Met deze lichtere versie van zijn hoofdact Tool gaat het er redelijk ontspannen aan toe. Wie meer erupties wilt moet op het nieuwe Tool-album wachten. Dit is anders maar zeker zo goed.

Mogwai - Every Country's Sun

Steve Walsh


TIP!

Zijn vocale prestaties waren zodanig achteruitgegaan dat hij niet meer als zanger van Kansas te handhaven was. Daarom is het opmerkelijk dat er wel een prima soloalbum verschijnt met een goede band en dito zangpartijen. Was er meer aan de hand?

Mogwai - Every Country's Sun

Gleb Kolyadin


TIP!

Wie zou deze Russische pingelaar hebben gekend als hij niet veel bekendere vriendjes had. Door Iamthemorning? Steve Hogarth, Gavin Harrison, Nick Beggs, Jordan Rudess, Theo Travis en Mick Moss maken het bijzonder en opvallend. En heel goed.

Mogwai - Every Country's Sun

Neal Morse

Life & Times (2018)

TIP!

Zijn soloalbums als ook die met de Morse Band zijn enerverend, virtuoos, maar ook dichtgemetseld met zeer veel instrumentatie. Daardoor wel eens eenvormig. Maar dit is meer singer/songwriter. Kleiner en opener, verrassend goed.

Mogwai - Every Country's Sun

Between the Buried & Me


TIP!

Een band met een rare naam en met een eerder album snapte ik niet de lofzangen in de prog scene ervoor. Een nieuwe poging met het recentste album. Een opgevoerde versie van Dream Theater, Opeth? Ik ben er nog niet uit. Hevig progressief.

Mogwai - Every Country's Sun

Galahad

Seas Of Change (2017)

TIP!

Een concept album met maar één nummer maar dat duurt ook bijna drieënveertig minuten. Na een erg lang intro komt de band eindelijk op gang. De gesproken fragmenten houden de zaak regelmatig op. Uitstekende momenten maar toch…..

Mogwai - Every Country's Sun

Steve Hackett


TIP!

Veel van hetzelfde en ook weer niet. Genesis evergreens, nummers van zijn recentste soloalbum en ‘Wind and Wuthering' integraal live. Dat laatste omdat dit veertig jaar geleden uitkwam. De beproefde band weet er iets moois van te maken.

Mogwai - Every Country's Sun

Kayak

Seventeen (2017)

TIP!

Het enige oer-bandlid, Ton Scherpenzeel, weet van geen ophouden. Met een geheel nieuwe band heeft hij een verrassend fris en actueel album gemaakt in de kenmerkende Kayak-stijl. Op één nummer een gastbijdrage van Andy Latimer.

Mogwai - Every Country's Sun

Lee Abraham

Colours (2017)

TIP!

Het tweede solo project van de ex-ex-bassist, hij is weer terug, van Galahad is verrassend sterk met puntige songs vol muzikale wendingen en uitstekende zangers. Mooie productie met een prima band. Een, vrees ik, hier onbekend blijvende topper.

John's Week CD's 2017

John's Week CD's 2016

John's Week CD's 2015

John's Week CD's 2014

John's Week CD's 2013

John's Week CD's 2012

John's Week CD's 2011

John's Week CD's 2010

John's Week CD's 2009

John's Week CD's 2008

John's Week CD's 2007

John's Week CD's 2006

© 2003-2018 OJE Music OJE Web All Rights Reserved